Werkgroep Openbare ruimte

Onze werkgroep staat voor het aantrekkelijk maken van de Nijkerkse Binnenstad. We doen dat door het centrum binnen de binnenring opnieuw in te richten.
We zorgen voor goede bereikbaarheid en duidelijke bewegwijzering voor ondernemers, bewoners en bezoekers. Nijkerk heeft een historische binnenstad en we willen vooral die wegen benadrukken die Nijkerk van oudsher bereikbaar maakten.
Oude elementen willen we opknappen en waar ze verdwenen zijn terug brengen. Groen hoorde altijd in de binnenstad en dat gaan we terugbrengen in de inrichting.
Om al het moois dat Nijkerk te bieden heeft goed zichtbaar te maken gaan we de oude binnenstad en de brede beek ‘s avonds aanlichten.

Voorbeelden van projecten die we al afgerond hebben zijn: inrichting van de Frieswijkstraat (in 2017), Oosterstraat (in 2017), Van Reenenpark (2018), Callenbachstraat-Torenstraat (2018), Spoorstraat (2019), Kleterstraat-Langestraat-Verlaat (2019), Venestraat (2019).

Waar zijn we mee bezig?
We zijn druk bezig met de uitvoering van:
• de Spoorstraat.
• de Venestraat (wordt aanbesteed na afloop inspraak).
• Bontekoe (wordt dit jaar begonnen met uitvoering).

Wat pakken we dit jaar verder op?
• het ontwerpen van de Singel en daarvoor regelen van inspraak (zie projecten).
• het ontwerpen van het Plein (zie projecten).

Wat gaan we de komende jaren nog doen?
• Het ontwerp van Vrijheidslaan, en Torenstraat.
• Het ontwerp Havenkom verdere toekomst.

Wie zijn wij?
Wij zijn ondernemers, verhuurders van panden, vertegenwoordigers van de Fietsenbond, bewoners, vertegenwoordigers van de gemeente en part-time deelnemers die aanschuiven als belanghebbende van een specifieke straat.
Onze vaste groep is:
• Paul Verhoog
• Riet van Bokhorst
• Jan Lanting
• Annemarie Poorter
• Lieselot Meelker
• Haje Jacobsen
• Jan Cozijnsen
• Simon Meere
• Mirjam van Midden

Heeft u vragen of wilt u mee doen aan onze werkgroep? Laat het ons weten via info@platformbinnenstadnijkerk.nl