Herinrichting Plein

Wat vindt u van ons ontwerp voor het Plein?

De herinrichting van het Plein in Nijkerk komt steeds dichterbij. We hebben een mooi ontwerp gemaakt, dat we als platform besproken hebben met verschillende belanghebbenden, zoals bijvoorbeeld  de ondernemers aan het Plein. We willen het ontwerp ook presenteren aan alle inwoners en ondernemers. Hieronder vindt u het ontwerp.

Wat vindt u hiervan? U kunt tot 23 oktober 2020 reageren via het reactieformulier. Wilt u meer informatie, dan bent u woensdagavond 23 september en donderdagavond 24 september op het Plein zelf welkom voor een informatiebijeenkomst. Start: 19.30 uur.

Het Plein is en blijft de centrale plek in ons centrum. Hier is ruimte voor terrassen, manifestaties, evenementen en de markt, kortom: ontmoeting. In het nieuwe ontwerp is het Plein zelf duidelijk aangegeven met grijze stenen. Er is op meerdere plekken gelegenheid om even te gaan zitten. Fietsen kunt u stallen aan de noordkant en aan de zuidkant van het Plein. De bomen blijven en wellicht komt er één bij. Het water langs de Kolkstraat/Koetsendijk gaat meer opvallen dankzij een waterkunstwerk.

We willen graag weten wat u hiervan vindt! Klik hier voor de huidige situatie en het ontwerp (pagina 3). Ook willen we u vragen welke objecten u weer terug zou willen zien,

  • de muziektent,
  • de Van Kluyve Lantaarn,
  • het beeld met de koeien (Boerenmaandag),
  • het kunstbankje ontworpen door Linda Verkaaik.
  • de pomp

 

 

 

 

 

 

Achtergrondinformatie over de objecten

Wilt u uw mening geven, vul dan het reactieformulier in.

Vervolg

Eind dit jaar zullen we het ontwerp aan de gemeente sturen. Het college zal er een besluit over nemen. Hierbij komt er een officiële inspraak procedure. Dit betekent dat u als inwoner of ondernemer een reactie kunt geven als u nog opmerkingen heeft en/of aanpassingen wilt zien in het ontwerp. Nadat het college een besluit heeft genomen wordt het ontwerp definitief en zal de gemeente een aannemer selecteren om de werkzaamheden uit te voeren.