Wie zijn wij?

Nijkerkers en bezoekers van onze binnenstad weten het al lang: de historische Nijkerkse binnenstad is een prachtige plek om te wonen, winkelen en recreëren. En, onze binnenstad heeft ook alle potentie om nog aantrekkelijker te worden! Om dat te bereiken hebben wij, ondernemers, bewoners, vastgoedeigenaren en gemeente de handen ineengeslagen. Wij zijn het Platform Binnenstad Nijkerk.

We zijn in 2015 begonnen als vrijwilligersorganisatie en in de loop der jaren doorgeroeid. In 2019 zijn we omgevormd tot een gelijkwaardige samenwerking tussen de Nijkerkse Ondernemersvereniging (NOV), de Vereniging Vastgoed Nijkerk, bewoners van de binnenstad en de gemeente.

Visie

De basis van wat wij doen is de Visie Aantrekkelijk Nijkerk (2015), die de gemeenteraad in 2016 omarmd heeft. Sindsdien heeft het platform de visie uitgewerkt in diverse plannen en activiteiten. Ons doel is: regisseren, verbinden en ondernemen. We hebben een bestuur en daarnaast zijn er de onmisbare werkgroepen, met enthousiaste vrijwilligers die concreet aan de slag gaan.

Ons bestuur bestaat uit:

Voorzitter: Dieter van de Castel

Gemeente: wethouder Wim Oosterwijk

VVN: NickyMoesman

VVN: Jan Bijvank

NOV: Gert Renes

NOV: Jan Folkers

Bewoners: Aart Markies

Ambtelijk adviseur: Erik Praas

Communicatie: Betsy Jansen

Werkgroepen

We hebben de volgende werkgroepen :